Sunday, February 24, 2013

Tomatpesto med penne

Ingredienser

400-500g fina körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
1 chili
2 krukor färsk basilika
2 sardeller
250g parmesan
50g rostade pinjenötter
olja
500g penne

Koka upp ordentligt med vatten och salta och koka penne enl förpackning.
Skala vitlök och skär parmesanen i lagom stora bitar. Rosta pinjenötterna i het panna och lägg alla ingredienserna utom oljan i en mixer med kniv. Kör allt tills det bli en fin pestomassa av det och fyll på med 1 till 2 matskedar olja.

Häll av pastavattnen och spar 1dl som blandas med tomatpeston och blanda sen allt i en kastrull.
Servera med nyriven parmesan.

Får du tomatpesto över? Testa att ha det som täcke på en bit torsk eller bred den på en bit bröd och servera som bruschetta med skivad mozzarella på.

Det här tomatreceptet tycker jag ska vinna i Matgeeks tomattävling

No comments:

Post a Comment